Over ons

Hoster op 100% groene stroom

Met trots vertellen we u dat onze datacenterinfrastructuur op 100% groene stroom draait. En welke andere inspanningen we leveren voor het milieu, willen we graag met u delen.

Als webhoster hebben we natuurlijk behoorlijk wat infrastructuur om onze diensten in de lucht te houden: servers, opslag, switches, routers, ... Er komt wel wat bij kijken. Uiteraard willen we er daarom voor zorgen dat onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk is. Daarom proberen wij op verschillende niveau's ons steentje bij te dragen om zo ecologisch mogelijk te werken.

100% groene stroom voor datacenterinfrastructuur

Onze datacenterinfrastructuur, die bestaat uit servers, switches, opslag, routers en andere hardware en gebruikt wordt om onze diensten aan te bieden, draait op 100% groene stroom van twee leveranciers: eni (voorheen Nuon) en Luminus. De stroom die zij aanleveren wordt voor 100% opgewekt uit duurzame, onuitputtelijke energiebronnen zoals wind- en kleinschalige waterkracht. Bij deze opwekking komt geen CO2 en geen kernafval vrij.

In het datacenter zelf wordt ook optimaal gebruik gemaakt van een aantal slimme technieken om onze koelingcapaciteit te verminderen, waardoor het stroomverbruik ook daalt.

Bekijk de groenestroomcertificaten van eni (voorheen Nuon) en Luminus voor het datacenter.

Papierloos werken waar mogelijk

Bij een onderneming komt veel papierwerk kijken, daar kunnen we niet om heen. We proberen echter om zoveel mogelijk digitaal aan te leveren en aangeleverd te krijgen, alsook denken we twee keer na alvorens een document af te drukken. We hebben immers allemaal laptops en andere toestellen die we als medium voor digitale documenten kunnen gebruiken. Onze interne documentatiestroom is ook volledig gedigitaliseerd.

Facturen en contracten worden bij ons afgedrukt op briefpapier met de PriorWeb-branding. Het papier en de enveloppes die we daarvoor gebruiken, zijn van de Biotop 3 papiersoort die 100% chloorvrij en daarom uiterst milieuvriendelijk is.

Schakel zelf over naar digitale facturen

Wist u dat u uw jaarlijkse PriorWeb-factuur ook digitaal kan ontvangen? Wij kunnen u een originele factuur in PDF per e-mail versturen, op het moment dat ze aangemaakt wordt in ons systeem.

Op dit moment kiest ruim 10% van onze klanten om de facturen op deze manier te ontvangen. U kan makkelijk en snel zelf ook de overstap maken naar digitale facturen.

Lees hier hoe u overschakelt op digitale facturen.

Zelf het goede voorbeeld geven

Uiteraard proberen we onze groene filosofie zelf zoveel mogelijk toe te passen. We kiezen daarom bewust voor het correct sorteren van het afval dat we produceren op kantoor zoals verpakkingen van servers en andere randapparatuur. Ook sporen we bij ons personeel aan om zoveel mogelijk te carpoolen waar mogelijk, of te kiezen voor het openbaar vervoer om bijvoorbeeld naar externe meetings te gaan.

De toekomst? Die ziet er nog groener uit!

Waarom zouden we hier ophouden? Door middel van virtualisatie kunnen we een groot verschil maken in energieverbruik. Deze techniek zorgt ervoor dat hardware efficiënter en slimmer gebruikt wordt, zodat er op het einde van de rit zelfs minder van nodig is. En minder servers en andere randapparatuur betekent automatisch ook minder stroom, en zo is de cirkel weer rond. Ook wij zien het belang daarvan in en daarom is dit één van onze belangrijkste doelstellingen dit jaar.

PriorWeb Helpdesk

Problemen of vragen? We helpen u graag verder.

Nog vragen?

Probeer onze LiveChat bovenaan deze pagina of bel ons (ma-vr 8u-18u).

+32 3 295 41 17