About us

News

PriorWeb neemt het op voor webontwikkelaars

01/04/2011

This content is only available in Dutch.

Gisteren stond het internet in België even op z'n kop na een open brief die Jimmy Cappaert van PriorWeb schreef naar minister Van Quickenborne. De minister had namelijk bekend gemaakt dat hij een collaboratie tussen Google, Belgacom en bpost steunde, die een project op poten hadden gezet om een gratis website aan te bieden.

Omdat het om een puur commercieel initiatief gaat, vinden wij het niet kunnen dat een minister hier openlijk reclame voor maakt. Niet alleen schoffeert de minister hier de hostingsector, maar evenzeer honderden webontwikkelaars die hard moeten knokken om hun diensten online aan te kunnen bieden. Vaak zijn dit klanten van PriorWeb, en aangezien we daar een nauwe band mee hebben, voelden we ons moreel verplicht om deze praktijk aan de kaak te stellen en een duidelijke stem te laten horen.

Wat volgde na de publicatie van onze open brief, was een massale steunbetuiging op Twitter en Facebook. Een groot aantal webhosters en webdesigners konden zich perfect rijmen met het standpunt van PriorWeb. Ondertussen heeft ook het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) zich aangesloten bij ons standpunt. De brief werd opgepikt door de media en is online terug te vinden op Datanews, De Morgen, De Standaard en Het Laatste Nieuws.

Ondertussen heeft federaal volksvertegenwoordiger Peter Dedecker op zijn blog ook zijn steun uitgesproken, en heeft hij de intentie om de minister ter verantwoording te roepen in een deontologische commissie.

De minister heeft later op de dag in een open brief op zijn blog gereageerd op onze vraag. We appreciëren de reactie, maar blijven op onze honger zitten. De eerste reacties van de internetgemeenschap op het antwoord van de minister zijn van dezelfde strekking. Dinsdag, op een werklunch die minister Van Quickenborne organiseert op zijn kabinet, zullen we hierover een open gesprek met hem voeren.

We voelen dat er een opportuniteit is voor verandering en rechtvaardiging, en zijn daarom ontzettend verheugd met de open dialoog die we gisteren hebben kunnen voeren. In het bijzonder willen we ook iedereen bedanken die zich achter ons standpunt geschaard heeft.

More information




Other news items

Taking care of the Linux Ghost bug
29/01/2015
Support during Christmas and New Year
23/12/2014
Twice as much webspace for everyone!
11/12/2014

Archive

PriorWeb Helpdesk

Problems or questions? We're here to help.

Still have questions?

Try our LiveChat at the top of this page or call us (mon-fri 8AM-6PM).

+32 3 295 41 17