Datacenter

Onze hosting-infrastructuur bevindt zich in professionele datacentra, waar kwaliteit en redundantie sleutelwoorden zijn.

Uw data op Belgische bodem

Onze klanten worden gehost in de modernste datacenters van het land, namelijk LCL2 in Diegem en InterXion in Zaventem. Deze hebben de volgende kenmerken:

  • Minkels 'cold corridor' opbouw van racks, voor optimale koeling;
  • 32A redundante stroomaansluitingen per rack, gegarandeerde stroomvoorziening.
  • Geavanceerde PDU's van APC in elk rack, vanop afstand te beheren.
  • N+2 koeling door Emerson - Liebert, wereldwijd de nummer één.
  • Stroom en data perfect gescheiden, voor minimale interferentie.

100% groene hosting

PriorWebs datacenterinfrastructuur, die bestaat uit servers, switches, opslag, routers en andere hardware en gebruikt wordt om onze diensten aan te bieden, draait op groene stroom. De stroom wordt voor 100% opgewekt uit duurzame, onuitputtelijke energiebronnen zoals wind- en kleinschalige waterkracht.

Bij deze opwekking komt geen CO2 en geen kernafval vrij. In het datacenter zelf wordt ook optimaal gebruik gemaakt van een aantal slimme technieken om onze koelingcapaciteit te verminderen, waardoor het stroomverbruik ook daalt.

Datacenter Rack

Koeling dankzij de cold corridor

Onze racks zijn opgesteld rond het zogenaamde 'cold corridor' principe ontwikkeld door Minkels, de nummer één in de rackindustrie. Servers en andere apparatuur zullen louter gekoelde lucht aangevoerd krijgen, omwille van de hoge densiteit aan koude lucht in de hermetisch afgesloten centrale gang.

Al onze serverracks zijn op maat gemaakt volgens een uniek ontwerp. Zo zijn de racks veel dieper en breder dan conventionele racks, en bovendien uitgerust met alle nodige accessoires om gemakkelijk aan cable management te kunnen doen. Zo blijven data en stroom perfect van elkaar gescheiden.

Stroom, stroom, stroom

Servers en bladechassis worden alsmaar veeleisender op het gebied van stroom. Om hierop in te spelen, is elke rack standaard uitgerust met twee stroomaansluitingen van 32 ampère. Een standaardrack zoals u hem vandaag terugvindt in quasi alle conventionele datacentra, heeft vaak een maximaal stroomvermogen van slechts 12 ampère. Onze racks zijn dus meer dan klaar voor de toekomst.

 

Bij ons bent u zeker dat uw data zich op Belgisch grondgebied bevinden

Blijf op de hoogte

Nieuws en statusupdates in uw mailbox